Anorexia/modell

Jag har varit urkass på att uppdatera bloggen. Förlåt. Jag ska väl inte skylla på någonting egentligen, men det har varit KAOS. Dock inte Anorexiakaos. Tack och lov!

Idag vid frukostbordet strilade mina tårar nerför kinderna. Den här gången inte för någonting min son gort/inte gort. Nej, tillsammans med frukostmackan med ägg och kaviar, kaffet med mjölk och ett glas apelsinjuice läste jag som vanligt  Dagens Nyheter. Och på Insidan, om Ida (som egentligen heter någonting annat) som drabbades av Anorexia. När jag läste artikeln fick jag en stor klump i magen. Jag kände igen allt det som föräldrarna berättade om när Ida blev sjuk. Om gömd mat om utbrott med mera. Men en sak kände jag inte igen, tack och lov. För stackars Anorexiasjuka Ida blev headhuntad som modell!

Hur fan är man funtad som modelljägare/agentur när man tycker att det är ok att anlita unga tjejer/killar som är sjuka? Som har en ätstörning? Hur tänker man? Vad är det för ideal i samhället? Där man tycker att det är fint? att vara spinkig. Är inte det sjukt om något?

 

Taggar: , , ,

Ingen har ännu kommenterat.

Kommentera